Onderwijstrainingen

Lesgeven is meer dan alleen kennis overdragen en leerlingen taken uit laten voeren. Je wilt leerlingen ook vaardigheden meegeven waar zij in hun latere leven profijt van hebben, zoals zelfstandigheid, eigenaarschap nemen en weten hoe zij hun doelen kunnen bereiken.
Binnen PO, VO en MBO verzorg ik trainingen in leerdoelgericht lesgeven, leerdoelgericht handelen, formatief evalueren en leerdoelgericht coachen. Daarbij begeleid ik de scholen, indien gewenst, bij de transitie om zich naar Gepersonaliseerd Leren te ontwikkelen.

Ik draag graag bij aan

onderwijs dat elke

leerling in staat stelt

om de uitdagingen van

vandaag aan te gaan

en de wereld van morgen

vorm te kunnen geven

Waarom doelgericht lesgeven?

Doelgericht lesgeven is een voorwaarde voor gepersonaliseerd leren. De leerling krijgt hiermee overzicht. Wat houdt het in, waar ga ik naar toe, wat zijn mijn voorkeuren en strategie├źn? Wat werkt voor mij? Hoe beter een leerling inzicht hierin heeft, hoe beter het leerproces verloopt.

Een leerling bewust maken van de doelen zorgt voor maatwerk. Wat heeft de leerling nodig om zijn doelen te behalen? Hij leert om te kiezen wat hij nog nodig heeft om zijn doel te bereiken en neemt hierbij eigenaarschap. Het eigenaarschap zal de motivatie en zelfstandigheid vergroten en tot betere resultaten leiden.

Wil je meer informatie over wat leerdoelgericht lesgeven voor jouw school/team kan betekenen nodig ik je van harte uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.