Waarom goede medewerkers ontslag nemen

communicatie in het werkGoede bedrijfsresultaten zijn de som van inzicht, de juiste dingen doen en vooral mensen. Het is daarom belangrijk te zorgen dat je werkt met gepassioneerde en loyale mensen. Veel bedrijven zien de gepassioneerde en ambitieuze mensen na verloop van tijd echter vertrekken naar een ander bedrijf. En dat is jammer, want die heb je nou juist zo hard nodig.

Wat kun je dus doen om je goede medewerkers te behouden? Wel eens gedacht om het ze gewoon te vragen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ontslag nemen; het werk voldoet niet aan de verwachtingen, balans tussen werk en privé, conflicten op de werkvloer, verhuizing, familie-omstandigheden, gebrek aan goede communicatie, geen waardering, enz.

Het gaat echt niet altijd om een vette salarisverhoging. Waardering kun je op veel verschillende manieren uiten, bv. door iemand het vertrouwen te geven voor het leiden van een nieuw project, door te zorgen dat de thuissituatie vlekkeloos verloopt, door een fijne werkplek te creëren, door opleidingen aan te bieden waardoor mensen kunnen groeien.

De kunst is om te ontdekken wat belangrijk is voor je medewerkers en daar mee aan de slag te gaan. Je zult zien dat het de resultaten ten goede komt en de goede medewerkers tevens loyale medewerkers worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>