Communicatie op de werkplek

Werken in teams betekent werken met verschillende mensen die allemaal bezig zijn met het vervullen van hun eigen behoeften.

Strategieën zorgen voor het vervullen van die behoeften. Zo vervult een praatje maken met een collega of afspreken buiten werktijd de behoefte aan contact. Op de voorgrond treden vervult de behoefte aan erkenning of waardering.

Wanneer strategieën met elkaar in conflict zijn, ontstaat er irritatie, frustratie en boosheid en gaan we uit verbinding. We schieten in ons oordeel en bereiken daarmee juist het tegenovergestelde van wat we eigenlijk willen.

Conflicten op de werkvloer of irritatie ontstaan op het niveau van strategieën waarmee wij onze behoeften vervullen, nooit op het niveau van behoeften. Verbinding ontstaat wanneer je elkaars behoeften duidelijk hebt en daardoor strategieën kunt bedenken die voor allebei werken.

In company training

Wanneer je verandering teweeg wilt brengen is het belangrijk je eerst bewust te worden van je huidige manier van handelen en/of communiceren. Prodigium helpt je daarbij. Wij geven training en coaching in bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en verbindende communicatie. We begeleiden zowel individuele trajecten als verandertrajecten binnen bedrijven.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een compleet pakket om verandering in je eigen leven of binnen het bedrijf teweeg te brengen, waaronder bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en verbindende communicatieve vaardigheden.
  • Persoonlijke aanpak gericht op jouw situatie of die van het bedrijf.
  • Een nuchtere benadering zonder zweverigheid.
  • Resultaatgerichte instelling.

Wil je vrijblijvend met ons in gesprek komen om te kijken wat wij voor jou en/of je collega’s kunnen betekenen? Wij nodigen je uit om contact met ons op te nemen.

Training open inschrijving

Je kunt je ook individueel inschrijven voor de vierdaagse training ‘Woorden die werken op de werkplek’ die wij, samen met onze partners, verzorgen door heel Nederland.

Kijk hier voor meer informatie en actueel trainingsaanbod